Zabudnite na kamenné obchody a spoznajte výhody obchodov internetových!

Nakupovanie je súčasťou nášho života a aj ten, kto nakupovanie neznáša, sa musí čas od času prekonať, aby aspoň nezomrel od hladu. To, čo väčšine ľudí na nakupovanie vadí, je strata času pri pobehovanie medzi obchodmi, pri čakaní v rade a nakoniec aj pri dochádzaní k miestu, kde sa obchod nachádza. Riešenie je prekvapivo jednoduché – naučte sa nakupovať v internetových obchodoch.

Výhody internetových obchodov oproti tým kamenným

Úspora času – tovar si objednáte cez internet kedykoľvek, napríklad aj o polnoci alebo cez obedňajšiu pauzu v práci. Prepravná spoločnosť vám vybraný tovar dovezie až k vám domov alebo do práce, takže zase nemusíte nikam chodiť.

Rovnaký tovar – v internetových obchodoch zakúpite takmer všetko, čo v tých kamenných. Výnimkou ani nie sú e-shopy so zameraním na predaj potravín, aj keď tie sa orientujú skôr na zákazníkov vo väčších mestách.

Nižšie ceny – predajcovia si môžu dovoliť zákazníkom ponúknuť nižšiu cenu za ten istý produkt, pretože nemusia platiť nájom za predajňu, cenu energií za prevádzku predajne, vystačia si aj s menším počtom zamestnancov. Ak teda napríklad zháňate darček v podobe parfumu, neváhajte a prejdite si aj ponuky internetových obchodov, než namierite do kamenných predajní. Internetové predajne môžu vďaka vyššie uvedeným dôvodom predávať parfumy lacno, mnohokrát sú lacnejšie až o 30% oproti kamenným obchodom a pritom sa jedná o rovnako kvalitné produkty.

Rovnaká záruka – na tovar zakúpený v e-shopoch platí rovnaká záruka (24 mesiacov) ako na tovar zakúpený v kamenných predajniach.

Právo na vrátenie tovaru – podľa Občianskeho zákonníka má spotrebiteľ možnosť vrátiť zakúpený tovar do 7 dní od jeho prevzatia bez udania dôvodu a predávajúci vráti zákazníkovi sumu, ktorú za tovar už zaplatil (okrem ceny dopravy). Spotrebiteľ nemôže vrátiť tovar použitý, poškodený alebo neúplný.

Rôzne možnosti platby za tovar – tak ako môžete v kamenných obchodoch platiť v hotovosti alebo kartou, ponúkajú túto možnosť aj e-shopy. Platiť môžete v hotovosti, keď si necháte zaslať tovar na dobierku. Úhradu vykonáte pri prevzatí tovaru (od poštového doručovateľa alebo od kuriéra dopravnej spoločnosti). Zaplatiť môžete aj bankovým prevodom, kedy tovar bude zaslaný až po pripísaní požadovanej čiastky na účet predávajúceho. Táto služba býva finančne zvýhodnená. Väčšina e-shopov ponúka taktiež možnosť platby prostredníctvom e-konta alebo platobnou kartou.

Dodacia lehota – nebýva dlhá, aj keď u menej obvyklého tovaru sa môže pohybovať aj v ráde týždňov. Je potrebné sa dopredu uistiť, aká je dodacia lehota u konkrétneho tovaru, aby ste potom neboli nahnevaní neskorým dodaním. S dlhšou dodacou lehotou je tiež potrebné počítať v období pred Vianocami, kedy sa nakupovanie na poslednú chvíľu naozaj nevypláca.

Vďaka všetkým týmto výhodám je internetové nakupovanie obľúbené u stále väčšieho počtu obyvateľov. Aby ste ale neboli z tohto spôsobu nakupovania sklamaní, dôverujte iba osvedčeným alebo doporučeným e-shopom. Keď nejaký e-shop nepoznáte, radšej nikam neposielajte peniaze vopred. Pri dodržiavaní tohto jednoduchého pravidla prídete internetovému nakupovaniu na chuť určite aj vy.


Ako bude reklama vypadať?
-
Trvala reklama tu len za 110 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup
Značky:  ,