články v skupine šport

Oblečenie na celú zimu

Na každú činnosť je vhodné využívať primeraný odev. Preto sa inak obliekame na vychádzku do mesta a inak do práce v záhrade. Iný odev má stolár v dielni a inak sa oblieka do roboty murár. A cyklista sa lepšie bicykluje v cyklodrese a tak isto sa najlepšie lyžuje v lyžiarskej bunde. Ale vedeli ste, že lyžiarska bunda je oblečenie na celú zimu, nie len na svah?

Výhody využívania rôzneho oblečenia na rôzne aktivity vyplývajú z použitých strihov a voľnosti jednotlivých častí odevu, ale najmä z použitých materiálov. Pri práci aj pri športe je dôležitá predovšetkým ochrana tela...

Čítať ďalej

S dioptriami na svah

Patríte aj vy do skupiny nás, ľudí so slabším zrakom? Nie je s tým jednoduchý život, to je jasné, ale ako si uľahčiť niektoré veci a činnosti v prípade, že okuliare na nose nie sú najlepšou voľbou. Alebo ako si ich nechať a aj tak sa venovať činnostiam, ktoré nerobíte denne. Mám na mysli hlavne šport, pri ktorom je ťažké mať na očiach okuliare a preto volíme radšej kontaktné šošovky.

Čítať ďalej

Pripravení na zimnú lyžovačku

Počasie už sľubuje konečne zimu aj v našich končinách. V očakávaní nádielky snehu ste už isto netrpezliví, kedy vyrazíte do prírody a postavíte sa na lyže, odhodlaní zdolať ten najstrmší svah v okolí alebo prebehnúť bielu stopu. Skontrolovali ste však svoju lyžiarsku výstroj? Máte všetko v poriadku?

Čítať ďalej

Deti radi lyžujú

Hoci deti nemusia zdieľať športové ambície svojich rodičov, pohyb na čerstvom vzduchu milujú a keď na jeseň musia odložiť bicykle a skateboardy do pivnice, prirodzene hľadajú iné možnosti vyšantenia sa. Snehom pokryté svahy a pláne ponúkajú prirodzenú alternatívu. Lyžovanie. Milovníci adrenalínu vyrazia na svahy v okolí alebo v známych lyžiarskych strediskách, tí, čo dávajú prednosť vytrvalosti a obdivovaniu prírody, brázdia bežeckú stopu. Majú správnu výbavu?

Čítať ďalej

Tankovať a ušetriť

Večný sen motoristov, tankovať a pritom ušetriť. Ale teraz sa niečo podobné môže stať skutočnosťou. Aspoň pre piatich z vás. V súťaži Slovnaftu pod názvom „Jesenná tankovačka“ môžete vyhrať elektrický bicykel! A keď na ňom budete jazdiť do práce alebo na nákupy, tak sa ani nespotíte a ani nemusíte nič platiť.


Bicykel to ...

Čítať ďalej

Chcete zvýšiť výkon motora vášho auta? Skúste chiptuning!

Pripadá vám, že u vášho automobilu nie je využitý výkon motora na 100%? Priali by ste si zvýšiť výkon motora a vďaka tomu mať automobil, s ktorým budete bezpečnejšie predbiehať či zvládať iné krízové ​​situácie? Alebo je vašim snom rýchla adrenalínová jazda, ktorú vám váš automobil v súčasnej dobe nie je schopný ponúknuť? Na tieto všetky problémy existuje jednoduché riešenie – chiptuning.

Čo je...

Čítať ďalej

Cvičte každý deň

Cvičte každý deň

K správnemu životnému štýlu patrí pravidelný pohyb. Kto nešportuje, aspoň by si mal cvičením pravidelne zvýšiť tep do takej miery, kedy už nie je možné normálne hovoriť a v reči sa zajakávate.

Po druhé je dôležité posilňovať svaly, ktoré držia chrbticu a zlepšujú silovú kondíciu. A za tretie je potrebné venovať sa pohybu, ktorý pomôže brániť opotrebovania chrupaviek veľkých kĺbov a ich degenerácii, teda artróze.

Čítať ďalej