Ako si správne vybrať snehovú frézu

Či si kupujte kvalitnú snehovú frézu, môžete zistiť už pri nákupe v predajni a to podľa jednoduchého návodu. Frézuje potrebné vyberať podľa typu povrchu, ktorý budeme odpratávať a tiež podľa intervalu, v ktorom sa chceme snehovej nádielky zbavovať.


Dvojstupňová snehová fréza – je určená k odstraňovaniu dlhšie ležiaceho, uľahnutého, mokrého, premrznutého alebo zľadovatelého snehu z akýchkoľvek povrchov. Ideálna je hlavne pre majiteľov rodinných domov, chát, chalúp alebo penziónov.

Jednostupňová snehová fréza – spoľahlivo uprace malé terasy a chodníčky so spevneným povrchom pokryté čerstvým snehom, upratovanie je dobrý vykonať ihneď po jeho napadnutí.

Sedmoro správneho výberu snehovej frézy

1. Lopatky kovového slimáka sa pri stlačení rukami nesmú pohnúť, tobôž prekrížiť. Ak to urobia, existuje možnosť, že pri kontakte s kusmi ľadu dôjde k poškodeniu stroja.

2. Ak zatlačíte oboma rukami maximálnou silou zhora na kovový bunker frézy, nesmie sa pohnúť. V opačnom prípade by mohol ľahko prasknúť, napríklad pri nábehu na zľadovatelý sneh.

3. Pri zatlačení na vnútornú bočnú stenu bunkra sa od nej nesmie slimák odchýliť. Jedine tak eliminujete riziko jeho vyosenia pri práci, ktoré by mohlo viesť až k poškodeniu prevodovky.

4. Radenie musí byť ľahké a páka sa musí pohybovať v čo najkratších dráhach. Pokiaľ to tak nie je, môže sa jednať o chybu konštrukcie prevodovky a hrozia časté poruchy.

5. Radiaca páka musí byť umiestnená priamo na hlavnom ovládacom paneli, nemali by sme sa k nej zohýnať.

6. Po natočení komína odvádzajúceho sneh z jednej krajnej polohy do druhej sa nesmie kľučka otočiť viac, ako trikrát.

7. Minimálny priemer kolies dvojstupňovej frézy by mal byť 33 cm, pri modeloch vyššej triedy býva až 38 cm.

Je dobré kupovať stroje s pneumatikami, ktoré majú vzorku v tvare písmena „V“.


Ako bude reklama vypadať?
-
Trvala reklama tu len za 110 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup
Značky:  ,

Nechať odpoveď

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.